Beatrice de Graaf & Johan Schot: In gesprek over de moderne geschiedenis en toekomst van Europa

Media

De Europese Unie werd opgericht met als doel ons allemaal vrede en welvaart te brengen. Op dit moment staat de EU echter voor grote uitdagingen: de coronacrisis, de klimaatcrisis, groeiende ongelijkheid en het continent wordt vaker dan ooit geplaagd door terroristische aanvallen. Samenwerking om deze uitdagingen te bestrijden is broodnodig, maar lijkt een te grote uitdaging voor de politici in Brussel te vormen. Tijd om de Europese integratie aan een kritisch onderzoek te onderwerpen: hoe zijn we hier beland en wat is de juiste weg vooruit?

 

Toonaangevende historici Beatrice de Graaf en Johan Schot nemen je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van Europa van 1800 tot nu. Aan de hand van indrukwekkend beeld- en geluidsmateriaal bespreken zij cruciale momenten die het huidige Europa hebben gevormd. Je beleeft Europa’s voortgang en haar rampen, haar verdeeldheden en haar verzoeningen. Samen laten zij de verborgen en openbare integratie van Europa zien. Kunnen we met deze kennis de toekomst van Europa in een nieuw licht zien?

 

In gesprek met Beatrice de Graaf en Johan Schot gaan we op zoek naar (historische) handvaten voor een sterk, duurzaam Europa.

Copyright © 2024 Johan Schot